Листковий салат зі смаженими грибами печерицями
Побалуйте своїх рідних і гостей цим красивим і дуже смачним салатом — готувати його зовсім не складно, головне — набратися терпіння і акуратно викласти всі шари. Необов’язково класти на блюдо куряче філе, можна використовувати грудки або стегенця. Майонезу додайте за смаком, але цей соус при бажанні можна замінити сметаною.
Інгредієнти:
- Печериці — 300 г;
- Куряче філе — 400 г;
- Цибуля — 2 шт.;
- Яйце — 3 шт.;
- Масло — для смаження;
- Помідори — 3 шт.;
- Свіжий огірок — 2 шт.;
- Зелень — пучок;
- Сир — 150 г;
- Майонез;
- Маслини для прикраси.
Спосіб приготування:
- Відварюємо курку до готовності, охолоджуємо і дрібно нарізаємо.
- Печериці очищаємо, нарізаємо невеликими пластинами, цибулю — дрібно шаткуємо. Інгредієнти обсмажуємо на вершковому маслі до рум’яного стану, охолоджуємо.
- Яйця відварюємо, охолоджуємо, подрібнюємо.
- Огірки промиваємо, розрізаємо, видаляємо насіння, натираємо на тертці, додаємо рубану зелень, сіль, перемішуємо.
- Помідори промиваємо, нарізаємо на дрібні кубики. Сир натираємо. Маслини нарізаємо на дрібні шматочки.
- Інгредієнти викладаємо шарами у вигляді півмісяця: спочатку курка, потім гриби з цибулею, верх — відварені яйця. Кожен шар трохи солимо, змащуємо майонезом.
- Верх салату прикрашаємо у вигляді кавунової часточки. По краях викладаємо огірки з зеленню, потім натертий сир і помідори з маслинами.
- Залишаємо на пару годин в холодильник для просочення.