Смажені шампіньйони

Листковий салат зі смаженими грибами печерицями

Побалуйте своїх рідних і гостей цим красивим і дуже смачним салатом — готувати його зовсім не складно, головне — набратися терпіння і акуратно викласти всі шари. Необов’язково класти на блюдо куряче філе, можна використовувати грудки або стегенця. Майонезу додайте за смаком, але цей соус при бажанні можна замінити сметаною.
Інгредієнти:

  • Печериці — 300 г;
  • Куряче філе — 400 г;
  • Цибуля — 2 шт.;
  • Яйце — 3 шт.;
  • Масло — для смаження;
  • Помідори — 3 шт.;
  • Свіжий огірок — 2 шт.;
  • Зелень — пучок;
  • Сир — 150 г;
  • Майонез;
  • Маслини для прикраси.

Спосіб приготування:

  • Відварюємо курку до готовності, охолоджуємо і дрібно нарізаємо.
  • Печериці очищаємо, нарізаємо невеликими пластинами, цибулю — дрібно шаткуємо. Інгредієнти обсмажуємо на вершковому маслі до рум’яного стану, охолоджуємо.
  • Яйця відварюємо, охолоджуємо, подрібнюємо.
  • Огірки промиваємо, розрізаємо, видаляємо насіння, натираємо на тертці, додаємо рубану зелень, сіль, перемішуємо.
  • Помідори промиваємо, нарізаємо на дрібні кубики. Сир натираємо. Маслини нарізаємо на дрібні шматочки.
  • Інгредієнти викладаємо шарами у вигляді півмісяця: спочатку курка, потім гриби з цибулею, верх — відварені яйця. Кожен шар трохи солимо, змащуємо майонезом.
  • Верх салату прикрашаємо у вигляді кавунової часточки. По краях викладаємо огірки з зеленню, потім натертий сир і помідори з маслинами.
  • Залишаємо на пару годин в холодильник для просочення.