Гарячі японські роли в домашніх умовах
Особливо вишуканий
делікатес – це гарячі роли. Додаткова термічна обробка дозволяє
максимально очистити рибу від можливих шкідливих речовин. Самі роли при цьому
стають більш насиченими і набувають нові смакові відтінки.
Інгредієнти:
- 200 г рису для суші;
- 250мл води;
- 1ст.л. білого
винного оцту; - 7ч.л. цукру;
- 2ч.л. морської солі;
- ½ Листа норі;
- 1 свіжий огірок;
- Балик;
- Сирний сир.
Спосіб
приготування:
1. Воду вилити в каструлю, посолити, варити
рис під закритою кришкою на повільному вогні до готовності;
2. Дати рису настоятися ще 15 хвилин;
3. Змішати оцет, цукор і морську сіль в
окремій посудині ретельно перемішати;
4. Вилити заправку рис;
5. Норі викласти на стіл, так щоб гладка
поверхня виявилася внизу;
6. Теплий рис викласти зверху, шаром не
товщі 1 см, залишити відступ в 1-2 см від верхнього краю аркуша;
7. На рис викласти сир, тонко нарізаний
балик і скибочки огірка;
8. Перекласти заготовку на бамбукову
серветку і згорнути рол;
9. Розрізати рол на 8 частин, запікати в
духовці або мікрохвильовці в режимі «гриль» 7 хвилин.