Смачні роли «Філадельфія» в домашніх умовах
Рол «Філадельфія»
унікальний тим, що норі знаходиться не зовні, а всередині рису. Крім того,
обов’язковою добавкою є вершковий сир. В якості основи для начинки
служить малосольный лосось, хоча можна замінити його і свіжим. Продукти
розраховані приблизно на 6 порцій по 4-6 шматочків.
Інгредієнти:
- 250г філе
малосольного лосося; - 1 авокадо;
- 300г рису для суші;
- 100г сиру
Філадельфія; - 1 огірок;
- 3 листа водоростей
норі; - 2ч.л. коричневого
цукру; - 2ч.л. рисового
оцту.
Спосіб приготування:
1. Рис промити, залити 350мл води, варити на
повільному вогні до готовності;
2. Дати готового рису настоятися під
закритою кришкою 10 хвилин;
3. Рисовий оцет вилити в глибоку мисочку,
додати цукор і чайну ложку підігрітої води, перемішати;
4. Отриману заправку вилити в ще гарячий
рис;
5. Огірок почистити і нарізати тонкими
довгими смужками;
6. Прибрати з авокадо шкірку і видалити
кісточку, нарізати соломкою;
7. Рибне філе нарізати широкими пластинками
(як можна тонше);
8. Макісу (бамбукову рогожу) обернути
харчовою плівкою і покласти зверху підлога-листа норі;
9. Зверху на водорості викласти теплий рис
шаром 0,5 см і шматочки лосося;
10. Норі акуратно перевернути, так щоб лист
опинився зверху;
11. По верхньому краю норі викласти скибочки
авокадо і огірка;
12. За допомогою кулінарного пакету видавити
трохи сиру Филадельфичя вздовж смужки з огірків і авокадо;
13. Щільно згорнути макісу і залишити готовий
рол на 10 хвилин;
14. Розрізати рол на кілька частин (4-6) і подавати до столу з
маринованим імбиром і васабі.