Жульєн з грибами

Жульєн з грибами і свинячим м’ясом в тарталетках

Фото №3. Рецепт жульєна з грибами і свинячим м’ясом в тарталетках

Апетитні хрусткі тарталетки – вигідна заміна кокотницях.
Таким чином, можна не тільки заощадити на спеціальному посуді для жульєна, але
і додати страві ще більше смакових відтінків і урочистості. Крім того,
завдяки свинячого м’яса, жульєн в тарталетках можна прирівняти до основного
страви.
Інгредієнти:

  • 300г свинини;
  • 400 г свіжих грибів;
  • 1 цибулина;
  • 200г твердого сиру;
  • 300г вершків;
  • 2ст.л. борошна;
  • 60г вершкового масла;
  • Тарталетки – 20шт;
  • 1 зубчик часнику;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:
1.
Нарізати гриби великими шматочками, цибулю – півкільцями,
часник подрібнити;
2.
М’ясо промити і порізати кубиками;
3.
Розтопити на сковороді вершкове масло, обсмажити цибулю до
золотистого відтінку;
4.
Додати до цибулі гриби і часник, обсмажити ще 5 хвилин;
5.
Поперчити, посолити, додати вершки і борошно;
6.
На окремій сковороді обсмажити м’ясо до напівготовності,
викласти до грибів;
7.
Ретельно перемішати жульєн і тушкувати ще 10 хвилин;
8.
Блюдо викласти в тарталетки і натерти зверху твердий
сир;
9.
Розігріти духовку до 180 градусів і запікати 10-15
хвилин.
Тепер ви знаєте, як готувати жульєн з грибами. Приємного апетиту!
Жульєн з грибами – унікальна закуска, яку можна
прикрасити святковий стіл і приємно здивувати гостей. За рахунок різноманітності
інгредієнтів, кожен день жульєн буде виходити по-новому, при цьому зберігаючи
основні відтінки смаку. Як готувати це вишукане ласощі, підкажуть поради
від досвідчених кулінарів:

  • Що б ви не додавали в жульєн, інгредієнти не повинні бути
    сухими;
  • Не варто занадто сильно обсмажувати цибулю, інакше жульєн буде
    гірчити. Досить довести його до прозорості;
  • Найкраще нарізати всі інгредієнти для жульєна соломкою,
    як і закладено в його назві;
  • Замість спеціального посуду підійдуть також горщики,
    тарталетки або невеликі булочки;
  • Обсмажити гриби на вершковому маслі;
  • Для соусу вершки повинні бути досить жирні – не менше
    20%;
  • Тарталетки для жульєна можна купити готові, або приготувати
    самостійно з листкового тіста.