Жульєн з сиром, білими грибами і креветками
Фото №2. Рецепт жульєна з сиром, білими грибами і креветками
Жульєн з морепродуктів – це особливий делікатес, який
можна приготувати навіть для вишуканого застілля. Креветки відмінно поєднуються з
білими грибами, а ніжний вершковий соус буквально тане в роті. Перед подачею на
стіл страву можна прикрасити гілочкою кропу або базиліка.
Інгредієнти:
- 400г розморожених креветок;
- 500 г білих грибів;
- 1 цибулина;
- 400 мл вершків;
- 300 г твердого сиру;
- 1ч.л. каррі;
- Вершкове масло;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
1.
Креветки відварити, очистити від голів і панцирів;
2.
Почистити і дрібно нарізати цибулю;
3.
Розтопити на сковороді шматочок вершкового масла і
обсмажити цибулю до прозорості;
4.
Нарізати тонкою соломкою гриби і додати на сковороду;
5.
Креветки при необхідності розрізати на кілька
частин і додати до грибів;
6.
Вміст сковорідки поперчити, посолити і додати
чайну ложку каррі;
7.
Залити жульєн вершками, ретельно перемішати і тушкувати
на маленькому вогні 5 хвилин;
8.
Розділити страву на порції (перелити в порційні кокотниці);
9.
Натерти сир на тертці і щедро посипати кожну порцію
жульєна;
10. Поставити
кокотниці в духовку і запікати 15 хвилин при температурі 200 градусів.