Жульєн з грибами

Жульєн з сиром, білими грибами і креветками

Фото №2. Рецепт жульєна з сиром, білими грибами і креветками

Жульєн з морепродуктів – це особливий делікатес, який
можна приготувати навіть для вишуканого застілля. Креветки відмінно поєднуються з
білими грибами, а ніжний вершковий соус буквально тане в роті. Перед подачею на
стіл страву можна прикрасити гілочкою кропу або базиліка.
Інгредієнти:

  • 400г розморожених креветок;
  • 500 г білих грибів;
  • 1 цибулина;
  • 400 мл вершків;
  • 300 г твердого сиру;
  • 1ч.л. каррі;
  • Вершкове масло;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:
1.
Креветки відварити, очистити від голів і панцирів;
2.
Почистити і дрібно нарізати цибулю;
3.
Розтопити на сковороді шматочок вершкового масла і
обсмажити цибулю до прозорості;
4.
Нарізати тонкою соломкою гриби і додати на сковороду;
5.
Креветки при необхідності розрізати на кілька
частин і додати до грибів;
6.
Вміст сковорідки поперчити, посолити і додати
чайну ложку каррі;
7.
Залити жульєн вершками, ретельно перемішати і тушкувати
на маленькому вогні 5 хвилин;
8.
Розділити страву на порції (перелити в порційні кокотниці);
9.
Натерти сир на тертці і щедро посипати кожну порцію
жульєна;
10. Поставити
кокотниці в духовку і запікати 15 хвилин при температурі 200 градусів.