Макарони з грибами і соусом бешамель
Отримати смачне італійське блюдо можна і з підручних інгредієнтів. Для приготування підійдуть будь-які макаронні вироби з твердих сортів. Варити їх рекомендується не до повної готовності, залишивши трохи сирими. Фарш можна взяти будь-який, а от з грибів краще вибрати печериці.
Інгредієнти:
- 400 р макаронів;
- 3 л води;
- 60 г томатної пасти;
- 300 г грибів;
- 20 мл рослинного масла;
- 2 помідори;
- 700 г фаршу;
- 2 цибулини;
- 300 г твердого сиру;
- 100 г борошна;
- 100 г вершкового масла;
- 1 л молока;
- 3 зубчики часнику;
- Зелень;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Макарони відварити в підсоленій воді до готовності, злити воду і додати трохи вершкового масла.
- Цибулю нарізати невеликими кубиками й обсмажити на вершковому маслі.
- Гриби також нарізати кубиками і додати до цибулі.
- Через 5 хвилин викласти до грибів фарш, посолити і поперчити.
- Додати томатну пасту і перешкодити.
- Тушкувати 10 хвилин, потім прибрати сковорідку з вогню.
- Вершкове масло розтопити в окремій ємності.
- Додати борошно і обсмажити до золотистого кольору.
- Тонкою цівкою влити до маслу молоко, помішувати вінчиком.
- Посолити і поперчити бешамель, додати дрібно нарізаний часник і зелень.
- Довести соус до консистенції рідкої сметани і зняти з вогню.
- Змастити форму (включаючи стінки) рослинною олією і викласти макарони.
- Полити макарони половиною соусу бешамель і накрити їх м’ясним фаршем.
- Що залишився соус залити поверх фаршу.
- Помідори нарізати тонкими кружечками і викласти наступним шаром.
- Блюдо зверху посолити і поперчити, посипати тертим сиром.
- Готувати макарони з соусом бешамель 20 хвилин в духовці, прогрітій до 180 градусів.
Тепер ви знаєте, як готувати соус бешамель. Приємного апетиту!
Соус бешамель – це унікальне надбання італійської кухні, яке перетворює навіть найпростіше страва в справжній делікатес. М’ясо, лазанья, макарони, паста – все це набуває м’який вершковий смак і ніжну текстуру. Щоб дізнатися, як приготувати соус бешамель в його кращих традиціях, потрібно прочитати корисні поради від знавців кулінарного мистецтва:
- Якщо під рукою немає блендера, цибуля для соусу можна натерти на дрібній тертці;
- Солити соус бешамель не рекомендується, краще добрати смак всього страви в цілому;
- Молоко краще додавати в соус невеликими порціями, постійно його помішуючи, щоб не з’явилися грудочки;
- Коли борошно досягне потрібної ступеня обжарювання, з’явиться характерний горіховий запах;
- Перед тим, як додати молоко, його краще окремо довести до кипіння разом з лавровим листочком.