Соус бешамель

Макарони з грибами і соусом бешамель

Отримати смачне італійське блюдо можна і з підручних інгредієнтів. Для приготування підійдуть будь-які макаронні вироби з твердих сортів. Варити їх рекомендується не до повної готовності, залишивши трохи сирими. Фарш можна взяти будь-який, а от з грибів краще вибрати печериці.
Інгредієнти:

  • 400 р макаронів;
  • 3 л води;
  • 60 г томатної пасти;
  • 300 г грибів;
  • 20 мл рослинного масла;
  • 2 помідори;
  • 700 г фаршу;
  • 2 цибулини;
  • 300 г твердого сиру;
  • 100 г борошна;
  • 100 г вершкового масла;
  • 1 л молока;
  • 3 зубчики часнику;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Макарони відварити в підсоленій воді до готовності, злити воду і додати трохи вершкового масла.
  • Цибулю нарізати невеликими кубиками й обсмажити на вершковому маслі.
  • Гриби також нарізати кубиками і додати до цибулі.
  • Через 5 хвилин викласти до грибів фарш, посолити і поперчити.
  • Додати томатну пасту і перешкодити.
  • Тушкувати 10 хвилин, потім прибрати сковорідку з вогню.
  • Вершкове масло розтопити в окремій ємності.
  • Додати борошно і обсмажити до золотистого кольору.
  • Тонкою цівкою влити до маслу молоко, помішувати вінчиком.
  • Посолити і поперчити бешамель, додати дрібно нарізаний часник і зелень.
  • Довести соус до консистенції рідкої сметани і зняти з вогню.
  • Змастити форму (включаючи стінки) рослинною олією і викласти макарони.
  • Полити макарони половиною соусу бешамель і накрити їх м’ясним фаршем.
  • Що залишився соус залити поверх фаршу.
  • Помідори нарізати тонкими кружечками і викласти наступним шаром.
  • Блюдо зверху посолити і поперчити, посипати тертим сиром.
  • Готувати макарони з соусом бешамель 20 хвилин в духовці, прогрітій до 180 градусів.

Тепер ви знаєте, як готувати соус бешамель. Приємного апетиту!
Соус бешамель – це унікальне надбання італійської кухні, яке перетворює навіть найпростіше страва в справжній делікатес. М’ясо, лазанья, макарони, паста – все це набуває м’який вершковий смак і ніжну текстуру. Щоб дізнатися, як приготувати соус бешамель в його кращих традиціях, потрібно прочитати корисні поради від знавців кулінарного мистецтва:

  • Якщо під рукою немає блендера, цибуля для соусу можна натерти на дрібній тертці;
  • Солити соус бешамель не рекомендується, краще добрати смак всього страви в цілому;
  • Молоко краще додавати в соус невеликими порціями, постійно його помішуючи, щоб не з’явилися грудочки;
  • Коли борошно досягне потрібної ступеня обжарювання, з’явиться характерний горіховий запах;
  • Перед тим, як додати молоко, його краще окремо довести до кипіння разом з лавровим листочком.