Соус бешамель

Соус бешамель (іноді його також називають білим соусом) – це незмінна складова багатьох популярних італійських та інших європейських страв. Він цінується не тільки за ніжний вершковий смак, але і за доступність інгредієнтів. Завдяки простому складу, незвичайний делікатес можна приготувати в домашніх умовах без будь-яких додаткових витрат. Що ж вибрати в якості основи для соусу бешамель, вирішувати тільки самому кулінару.
Соус бешамель готують на основі вершкового масла і молока. Для досягнення потрібної консистенції у нього обов’язково додають борошно вищого сорту. Її обсмажують на сковороді до золотистого кольору, і характерного горіхового запаху. Далі суміш доводять до кипіння і варять буквально 2-3 хвилини. Готовий соус бешамель нагадує по консистенції рідкої сметани.
Однією з традиційних спецій для соусу бешамель вважається мускатний горіх. Тим не менш, не всі люблять таку приправу, тому часто на його місце приходить суміш спецій або сушених трав. Також склад можна урізноманітнити твердим сиром, часником, цибулею та ін.
Соус бешамель ідеально поєднується з усіма видами м’яса, як у вигляді філе, так і у вигляді фаршу. Ним заправляють пасту, суфле і лазанью. Також можна приготувати бешамель до будь-яких макаронних виробів, не додаючи ніяких додаткових інгредієнтів.