М’ясо з класичним соусом бешамель
Бешамель ідеально поєднується з усіма видами м’яса, але краще всього для цієї страви підійде саме телятина. В іншому всі продукти легко знайдуться в холодильнику, а їх приготування не займе багато часу. Рекомендується приготувати до м’яса легкий гарнір з картопляного пюре або крупи і щедро полити його соусом.
Інгредієнти:
- 1 кг телятини;
- ½ Склянки води;
- 1 ½ склянки молока;
- 1 цибулина;
- 40 г вершкового масла;
- 2 ст. л. борошна;
- ½ Ч. л. мускатного горіха;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Нарізати м’ясо кубиками середнього розміру.
- Обсмажити м’ясо на сковороді з рослинним маслом на сильному вогні (приблизно 5 хвилин).
- Залити м’ясо водою, зменшити вогонь і тушкувати півтори години під закритою кришкою.
- Цибулю почистити і подрібнити блендером в кашку.
- Масло розтопити в каструлі, додати цибулю і тушкувати 5 хвилин, часто помішуючи.
- Додати борошно, швидко і ретельно перемішати.
- Залити в каструльку з маслом молоко, помішуючи, довести до густоти.
- Коли соус закипить, вимкнути вогонь.
- Додати в каструльку мускатний горіх і спеції за смаком.
- Додасть соус в сковороду з м’ясом, коли закінчиться час гасіння.
- Продовжувати приготування ще 5 хвилин під закритою кришкою.