Соус бешамель

М’ясо з класичним соусом бешамель

Бешамель ідеально поєднується з усіма видами м’яса, але краще всього для цієї страви підійде саме телятина. В іншому всі продукти легко знайдуться в холодильнику, а їх приготування не займе багато часу. Рекомендується приготувати до м’яса легкий гарнір з картопляного пюре або крупи і щедро полити його соусом.
Інгредієнти:

  • 1 кг телятини;
  • ½ Склянки води;
  • 1 ½ склянки молока;
  • 1 цибулина;
  • 40 г вершкового масла;
  • 2 ст. л. борошна;
  • ½ Ч. л. мускатного горіха;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Нарізати м’ясо кубиками середнього розміру.
  • Обсмажити м’ясо на сковороді з рослинним маслом на сильному вогні (приблизно 5 хвилин).
  • Залити м’ясо водою, зменшити вогонь і тушкувати півтори години під закритою кришкою.
  • Цибулю почистити і подрібнити блендером в кашку.
  • Масло розтопити в каструлі, додати цибулю і тушкувати 5 хвилин, часто помішуючи.
  • Додати борошно, швидко і ретельно перемішати.
  • Залити в каструльку з маслом молоко, помішуючи, довести до густоти.
  • Коли соус закипить, вимкнути вогонь.
  • Додати в каструльку мускатний горіх і спеції за смаком.
  • Додасть соус в сковороду з м’ясом, коли закінчиться час гасіння.
  • Продовжувати приготування ще 5 хвилин під закритою кришкою.