Лазанья болоньєзе з соусом бешамель в домашніх умовах
Дивовижне поєднання м’ясного і вершкового соусу роблять це блюдо дуже смачним, ніжним і поживним. В якості зелені найкраще підійде базилік. Він додасть лазіння особливий аромат. Також в бешамель можна додати будь-які спеції на свій смак.
Інгредієнти:
- 800 г свинячого фаршу;
- 500 г листів лазаньї;
- 800 г помідорів;
- 160 г сиру пармезан;
- 4 зубчики часнику;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 3 цибулини;
- 3 ст. л. борошна;
- 100 г вершкового масла;
- 800 мл молока;
- Сушена зелень;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Дрібно нарізати цибулю і часник, натерти на дрібній тертці сир.
- Томати очистити від шкірки і подрібнити в бленедере.
- Сковороду змастити рослинним маслом, обсмажити часник і цибулю до золотистого кольору.
- Додати на сковороду фарш, перемішати і смажити ще 7 хвилин.
- Залити фарш з цибулею томатною заправкою, додати сушену зелень за смаком.
- Гасити всі 15 хвилин на невеликому вогні, не накриваючи кришкою.
- В окремій сковороді розтопити вершкове масло.
- До маслу засипати борошно і перешкодити.
- Повільно додати молоко, постійно помішуючи соус.
- Варити отриману суміш 7 хвилин, потім зняти з вогню і додати 60 грам сиру.
- Форму для випікання вистелити пекарської папером.
- На дно форми залити частину соусу бешамель, накрити його шаром з листів лазаньї.
- Поверх пасти викласти фарш з томатною заправкою і знову накрити тістом.
- Чергувати шари в тій же послідовності, поки не закінчаться листи.
- Верхній шар змастити соусом бешамель, посипати сиром.
- Готувати 45 хвилин у духовці при 180 градусах.