Соус бешамель

Лазанья болоньєзе з соусом бешамель в домашніх умовах

Дивовижне поєднання м’ясного і вершкового соусу роблять це блюдо дуже смачним, ніжним і поживним. В якості зелені найкраще підійде базилік. Він додасть лазіння особливий аромат. Також в бешамель можна додати будь-які спеції на свій смак.
Інгредієнти:

  • 800 г свинячого фаршу;
  • 500 г листів лазаньї;
  • 800 г помідорів;
  • 160 г сиру пармезан;
  • 4 зубчики часнику;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 3 цибулини;
  • 3 ст. л. борошна;
  • 100 г вершкового масла;
  • 800 мл молока;
  • Сушена зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Дрібно нарізати цибулю і часник, натерти на дрібній тертці сир.
  • Томати очистити від шкірки і подрібнити в бленедере.
  • Сковороду змастити рослинним маслом, обсмажити часник і цибулю до золотистого кольору.
  • Додати на сковороду фарш, перемішати і смажити ще 7 хвилин.
  • Залити фарш з цибулею томатною заправкою, додати сушену зелень за смаком.
  • Гасити всі 15 хвилин на невеликому вогні, не накриваючи кришкою.
  • В окремій сковороді розтопити вершкове масло.
  • До маслу засипати борошно і перешкодити.
  • Повільно додати молоко, постійно помішуючи соус.
  • Варити отриману суміш 7 хвилин, потім зняти з вогню і додати 60 грам сиру.
  • Форму для випікання вистелити пекарської папером.
  • На дно форми залити частину соусу бешамель, накрити його шаром з листів лазаньї.
  • Поверх пасти викласти фарш з томатною заправкою і знову накрити тістом.
  • Чергувати шари в тій же послідовності, поки не закінчаться листи.
  • Верхній шар змастити соусом бешамель, посипати сиром.
  • Готувати 45 хвилин у духовці при 180 градусах.