Швидка піца на сковороді на кефірі
У піцерії піцу готують буквально за 5 хвилин, а вдома зазвичай доводиться чекати до півгодини! Ця проблема швидко вирішується використанням звичайної сковороди. Тісто на ній прожарюється за лічені хвилини, а начинка використовується вже в готовому вигляді, що не вимагає особливої термообробки. Соус тартар можна замінити будь-яким іншим або ж просто звичайним майонезом.
Інгредієнти:
- 9 ст. л. борошна;
- 4 ст. л. майонезу;
- 2 яйця;
- 200 мл кефіру;
- 10 маслин;
- 100 г ковбаси;
- 100 г твердого сиру;
- 1 огірок;
- 1 ч. л. рослинного масла;
- Соус тартар;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Огірок, маслини і ковбасу нарізати будь-яким зручним способом і змішати з соусом тартар.
- У мисочці для тіста змішати борошно, яйця, майонез, кефір і трохи солі.
- Розмішати все до однорідності і вилити на розігріту сковороду.
- Зверху рівномірно розкласти начинку і посипати тертим сиром.
- Смажити піцу на середньому вогні 10-15 хвилин.
Тепер ви знаєте, як готувати піцу на кефірі. Приємного апетиту!
Піца на кефірі готується набагато простіше всіх інших різновидів цієї страви. При дотриманні всіх пропорцій і рекомендацій, зазначених у рецептах, тісто вийде дуже ніжним і еластичним. Наступні рекомендації, як приготувати піцу на кефірі, допоможуть зробити так, щоб основа і начинка виправдали всі очікування кулінара:
- Щоб краї піци не пригорали під час приготування в духовці, їх потрібно додатково змастити оливковою олією;
- Кефірний тісто потрібно не просто розмішувати, а злегка збивати, щоб в ньому не залишилося грудочок;
- Соду для кефіру тесту не обов’язково гасити оцтом, з цим впорається і сам кефір;
- Після додавання соди кефір краще залишити на 5-10 хвилин для реакції;
- Під час приготування тіста для піци на кефірі важливо не додати занадто багато борошна. Воно має бути м’яким і еластичним або ж зовсім рідким, як жирна сметана;
- Тісто для піци краще не розкачувати качалкою, а просто розтягнути і розім’яти руками;
- Кефір при бажанні можна замінювати кислою сметаною;
- Перед тим як спекти піцу, дайте тісту трохи відпочити (хоча б 10-15 хвилин).