Піца на кефірі

Піца на кефірі – це експрес-варіант всіма улюбленої страви. Можливо, елітні піцерії і не використовують такий рецепт на своїх кухнях, але в домашніх умовах кефірний тісто є одним з найбільш затребуваних. Готується основа для піци за лічені хвилини і не вимагає яких-небудь особливих інгредієнтів. При цьому з нею ідеально поєднуються будь-які начинки, що дозволяє використовувати одне і те ж тісто для абсолютно різних по смаку страв.
Тісто для піци на кефірі виходить пишним і м’яким за рахунок додавання соди. Її попередньо не гасять, а лише дають деякий час на взаємодію з кисломолочним інгредієнтом. Також обов’язковими складовими є борошно, сіль і рослинне масло. За традицією частіше беруть оливкова, але і звичайну соняшникову цілком підійде. Також в тісто при бажанні додають яйця, цукор, майонез або сметану.
Кефірний тісто дуже швидко пропікається, тому його можна легко навіть посмажити на сковороді. Крім того, для приготування ідеально підійде духовка або мультиварка. Начинку на основу кладуть вже в готовому вигляді, попередньо обсмаживши і нарізавши всі необхідні інгредієнти. Для соковитості корж змащують майонезом, кетчупом і різними соусами. Зверху піцу рясно посипають тертим сиром і прикрашають зеленню.