Піца в мультиварці – це страва, яку люблять абсолютно
всі. Навіть якщо вам не подобається якась різновид піци, достатньо лише
змінити рецепт тіста і начинки, щоб ви назавжди закохалися в цю закуску.
Дивно, але багатьох любителів піци приваблює саме
тісто, а не інші складові цієї страви. Важко навіть уявити, скільки
його різновидів існує по всьому світу! Для піци зазвичай використовують
дріжджове тісто, якщо хочеться пухкої випічки, або ж листкове – для тонкого і
хрусткого коржа.
Тісто для піци можна приготувати на молоці, сметані,
кефірі, йогурті, ряжанці і т. д. До нього традиційно входять яйця, борошно і сіль.
Крім того, в тісто іноді додають базилік, манку, соду, кабачки, коньяк і
ще безліч особливих інгредієнтів, деякі з яких кухарі-професіонали
тримають у найсуворішій таємниці.
Домашня піца зазвичай відрізняється від покупної. В основному це
відбувається із-за відсутності спеціальної печі, в якій і роблять піцу в
ресторанах. Тим не менш, технічний прогрес подарував нам такого
універсального помічника, як мультиварка, і питання, як приготувати піцу в
домашніх умовах зникли самі по собі. Тепер достатньо лише замісити тісто,
вибрати начинку і «упакувати» все в мультиварку від філіпс, редмонд, поларіс,
панасонік або будь-яких інших фірм-виробників.
Варіанти начинок можна запозичити в меню ресторанів, або
ж придумати самостійно – піца стерпить будь-які ідеї й експерименти.
Подають піцу на великому плоскому блюді і розрізають на
порційні шматочки прямо на столі.
Швидка піца без дріжджів в мультиварці
З такого набору продуктів вийде 2-3 піци,
залежно від діаметра мультиварки. Тісто виходить дуже тонким і хрустким.
Начинку можна вибрати абсолютно будь-яку, але саме з ковбасою піца виходить
особливо домашньої.
Інгредієнти:
- 2 склянки борошна;
- 2 яйця;
- ½ Склянки молока;
- 1 баночка консервованих печериць;
- 1 баночка консервованих ананасів;
- 150г вареної ковбаси;
- 150г копченої ковбаси;
- 200г твердого сиру;
- 1ч.л. оливкової олії;
- 1ч.л. солі;
- Кетчуп, майонез.
Спосіб приготування:
- Борошно
висипати в миску, додати сіль і перемішати; - В
окремій тарілці збити яйця; - Молоко
злегка підігріти, вилити до яєць і ще раз збити; - Додати
оливкове масло, перемішати; - Отриману
суміш перелити в миску з борошном, інтенсивно помішуючи тісто; - Руки
присипати борошном і вимішувати тісто 10 хвилин; - Тісто
скачати в кулю і обгорніть його злегка вологим рушником; - Прибрати
тісто на 15 хвилин у тепле місце; - Нарізати
копчену ковбасу тонкими кружечками, варену – кубиками; - Ананаси
і гриби дрібно нарізати будь-яким зручним способом; - Сир
натерти на тертці; - Тісто
розкачати, сформувати основу для піци, рівну по діаметру чаші
мультиварки; - Викласти
тісто в каструлю і нанести на нього тонкий шар кетчупу; - Поверх
кетчупу викладати шарами копчену ковбасу, гриби, варену ковбасу і
ананаси; - Начинку
покрити майонезом; - Включити
режим «Випічка», закрити кришку і готувати півгодини; - Посипати
піцу тертим сиром і продовжувати готувати ще 5 хвилин.
Тісто для піци на кефірі в мультиварці
Тісто виходить пишним, незважаючи на відсутність дріжджів. Воно підійде під будь-яку начинку з морепродуктів, м’яса або овочів. Кефір не обов’язково брати жирний, досить і 2,5%.
Інгредієнти:
- 350г борошна;
- 250мл кефіру;
- 2 яйця;
- 40г вершкового масла;
- 1 щіпка солі;
- 1 щіпка соди.
Спосіб приготування:
- Яйця
розбити в миску, додати сіль і збити; - В
інший посуд вилити кефір; - Погасити
соду оцтом і вилити до кефіру, перемішати; - Яйця
перелити в тарілку з кефіром, перешкодити; - Всипати
борошно невеликими порціями, постійно помішуючи; - Вершкове
масло розтопити і вилити в тісто, перемішати; - Вилити
тісто в каструлю, зверху насипати будь-яку начинку; - Готувати
піцу 40-50 хвилин в режимі «Випічка».
Тепер ви знаєте, як готувати піцу в мультиварці. Приємного апетиту!
Піца в мультиварці – це швидке і смачне частування для
компанії друзів, або ж гарна ідея для сімейного вечері. Прості рецепти
приготування дозволяють заощадити гроші на доставці піци і отримати прекрасний
домашній аналог італійського ласощі. Як спекти тісто і зробити смачну
начинку, знають досвідчені кухарі:
- Чим довше вимішувати тісто, тим воно буде легшим;
- Тісто для піци має бути еластичним і не тугим;
- Піца буде ще смачніше, якщо майонез замінити часниковим
соусом, а кетчуп – томатною пастою і спеціями; - Викладаючи начинку на тісто, потрібно простежити, щоб не
залишилося незаповнених місць; - Якщо не виходить самостійно придумати начинку, можна
скористатися стандартними рецептами піци, які використовують по всьому світу.
Найпопулярніші з них «Маргарита», «Неаполь», «Гавайська» та ін.