Піца в мультиварці

Піца в мультиварці – це страва, яку люблять абсолютно
всі. Навіть якщо вам не подобається якась різновид піци, достатньо лише
змінити рецепт тіста і начинки, щоб ви назавжди закохалися в цю закуску.
Дивно, але багатьох любителів піци приваблює саме
тісто, а не інші складові цієї страви. Важко навіть уявити, скільки
його різновидів існує по всьому світу! Для піци зазвичай використовують
дріжджове тісто, якщо хочеться пухкої випічки, або ж листкове – для тонкого і
хрусткого коржа.
Тісто для піци можна приготувати на молоці, сметані,
кефірі, йогурті, ряжанці і т. д. До нього традиційно входять яйця, борошно і сіль.
Крім того, в тісто іноді додають базилік, манку, соду, кабачки, коньяк і
ще безліч особливих інгредієнтів, деякі з яких кухарі-професіонали
тримають у найсуворішій таємниці.
Домашня піца зазвичай відрізняється від покупної. В основному це
відбувається із-за відсутності спеціальної печі, в якій і роблять піцу в
ресторанах. Тим не менш, технічний прогрес подарував нам такого
універсального помічника, як мультиварка, і питання, як приготувати піцу в
домашніх умовах зникли самі по собі. Тепер достатньо лише замісити тісто,
вибрати начинку і «упакувати» все в мультиварку від філіпс, редмонд, поларіс,
панасонік або будь-яких інших фірм-виробників.
Варіанти начинок можна запозичити в меню ресторанів, або
ж придумати самостійно – піца стерпить будь-які ідеї й експерименти.
Подають піцу на великому плоскому блюді і розрізають на
порційні шматочки прямо на столі.

Швидка піца без дріжджів в мультиварці

З такого набору продуктів вийде 2-3 піци,
залежно від діаметра мультиварки. Тісто виходить дуже тонким і хрустким.
Начинку можна вибрати абсолютно будь-яку, але саме з ковбасою піца виходить
особливо домашньої.
Інгредієнти:

  • 2 склянки борошна;
  • 2 яйця;
  • ½ Склянки молока;
  • 1 баночка консервованих печериць;
  • 1 баночка консервованих ананасів;
  • 150г вареної ковбаси;
  • 150г копченої ковбаси;
  • 200г твердого сиру;
  • 1ч.л. оливкової олії;
  • 1ч.л. солі;
  • Кетчуп, майонез.

Спосіб приготування:

  • Борошно
    висипати в миску, додати сіль і перемішати;
  • В
    окремій тарілці збити яйця;
  • Молоко
    злегка підігріти, вилити до яєць і ще раз збити;
  • Додати
    оливкове масло, перемішати;
  • Отриману
    суміш перелити в миску з борошном, інтенсивно помішуючи тісто;
  • Руки
    присипати борошном і вимішувати тісто 10 хвилин;
  • Тісто
    скачати в кулю і обгорніть його злегка вологим рушником;
  • Прибрати
    тісто на 15 хвилин у тепле місце;
  • Нарізати
    копчену ковбасу тонкими кружечками, варену – кубиками;
  • Ананаси
    і гриби дрібно нарізати будь-яким зручним способом;
  • Сир
    натерти на тертці;
  • Тісто
    розкачати, сформувати основу для піци, рівну по діаметру чаші
    мультиварки;
  • Викласти
    тісто в каструлю і нанести на нього тонкий шар кетчупу;
  • Поверх
    кетчупу викладати шарами копчену ковбасу, гриби, варену ковбасу і
    ананаси;
  • Начинку
    покрити майонезом;
  • Включити
    режим «Випічка», закрити кришку і готувати півгодини;
  • Посипати
    піцу тертим сиром і продовжувати готувати ще 5 хвилин.

Тісто для піци на кефірі в мультиварці

Тісто виходить пишним, незважаючи на відсутність дріжджів. Воно підійде під будь-яку начинку з морепродуктів, м’яса або овочів. Кефір не обов’язково брати жирний, досить і 2,5%.
Інгредієнти:

  • 350г борошна;
  • 250мл кефіру;
  • 2 яйця;
  • 40г вершкового масла;
  • 1 щіпка солі;
  • 1 щіпка соди.

Спосіб приготування:

  • Яйця
    розбити в миску, додати сіль і збити;
  • В
    інший посуд вилити кефір;
  • Погасити
    соду оцтом і вилити до кефіру, перемішати;
  • Яйця
    перелити в тарілку з кефіром, перешкодити;
  • Всипати
    борошно невеликими порціями, постійно помішуючи;
  • Вершкове
    масло розтопити і вилити в тісто, перемішати;
  • Вилити
    тісто в каструлю, зверху насипати будь-яку начинку;
  • Готувати
    піцу 40-50 хвилин в режимі «Випічка».

Тепер ви знаєте, як готувати піцу в мультиварці. Приємного апетиту!
Піца в мультиварці – це швидке і смачне частування для
компанії друзів, або ж гарна ідея для сімейного вечері. Прості рецепти
приготування дозволяють заощадити гроші на доставці піци і отримати прекрасний
домашній аналог італійського ласощі. Як спекти тісто і зробити смачну
начинку, знають досвідчені кухарі:

  • Чим довше вимішувати тісто, тим воно буде легшим;
  • Тісто для піци має бути еластичним і не тугим;
  • Піца буде ще смачніше, якщо майонез замінити часниковим
    соусом, а кетчуп – томатною пастою і спеціями;
  • Викладаючи начинку на тісто, потрібно простежити, щоб не
    залишилося незаповнених місць;
  • Якщо не виходить самостійно придумати начинку, можна
    скористатися стандартними рецептами піци, які використовують по всьому світу.
    Найпопулярніші з них «Маргарита», «Неаполь», «Гавайська» та ін.