Піца з тесту на кефірі в мультиварці
Піца в мультиварці виходить нічим не гірше, ніж в духовці. При цьому вона вже точно не пригорить, залишиться м’якою і соковитою. Сиру можна покласти в блюдо стільки, скільки захочеться, – чим його більше, тим смачніше піца. Найкраще підійде Гауда або Моцарелла.
Інгредієнти:
- 3 склянки кефіру;
- 1 яйце;
- ½ Ч. л. солі;
- ½ Ч. л. соди;
- 2 склянки борошна;
- 200 г м’ясного фаршу;
- 2 помідори;
- 200 г солоних огірків;
- 1 цибулина;
- Маслини;
- Твердий сир;
- Кетчуп, майонез.
Спосіб приготування:
- Кефір вилити в глибоку ємність і додати до нього соду.
- Через 5 хвилин вбити до них яйце, засипати сіль і борошно, замісити рідке тісто
- Цибулю дрібно нарізати і змішати з фаршем, викласти в чашу мультиварки, змащену рослинним маслом.
- Смажити фарш в режимі «Випічка» 20 хвилин, зрідка помішуючи лопаткою, потім перекласти на тарілку.
- Нарізати кружечками помідори, огірки і маслини.
- У чашу мультиварки вилити тісто, зверху викласти фарш.
- Поверх фаршу розкласти овочі й маслини, змастити все майонезом і кетчупом.
- Натерти сир на крупній тертці і посипати страву.
- Закрити кришку мультиварки і готувати піцу 40 хвилин в тому ж режимі.