Піца на кефірі

Піца з тесту на кефірі в мультиварці

Піца в мультиварці виходить нічим не гірше, ніж в духовці. При цьому вона вже точно не пригорить, залишиться м’якою і соковитою. Сиру можна покласти в блюдо стільки, скільки захочеться, – чим його більше, тим смачніше піца. Найкраще підійде Гауда або Моцарелла.
Інгредієнти:

  • 3 склянки кефіру;
  • 1 яйце;
  • ½ Ч. л. солі;
  • ½ Ч. л. соди;
  • 2 склянки борошна;
  • 200 г м’ясного фаршу;
  • 2 помідори;
  • 200 г солоних огірків;
  • 1 цибулина;
  • Маслини;
  • Твердий сир;
  • Кетчуп, майонез.

Спосіб приготування:

  • Кефір вилити в глибоку ємність і додати до нього соду.
  • Через 5 хвилин вбити до них яйце, засипати сіль і борошно, замісити рідке тісто
  • Цибулю дрібно нарізати і змішати з фаршем, викласти в чашу мультиварки, змащену рослинним маслом.
  • Смажити фарш в режимі «Випічка» 20 хвилин, зрідка помішуючи лопаткою, потім перекласти на тарілку.
  • Нарізати кружечками помідори, огірки і маслини.
  • У чашу мультиварки вилити тісто, зверху викласти фарш.
  • Поверх фаршу розкласти овочі й маслини, змастити все майонезом і кетчупом.
  • Натерти сир на крупній тертці і посипати страву.
  • Закрити кришку мультиварки і готувати піцу 40 хвилин в тому ж режимі.