Піца в домашніх умовах

Піца в домашніх умовах може і не вийде такий же, як в ресторані, але, тим не менш, залишиться смачним і цікавим частуванням. Немає більшого поля для фантазії кулінарів, ніж начинка для цього італійського ласощі, яке по праву вважається одним з найпопулярніших страв у всьому світі. При цьому можна експериментувати не тільки з наповненням, але і з самим тестом.
Тісто для піци традиційно використовують дріжджове або листкове. Вважається, що чим тонше корж, тим смачніше і сама страва в цілому. Тим не менш, з часом з’явилося безліч любителів пишною піци, для якої тісто замішують на кефірі, або ж просто розкочують в більш товстий пласт.
Спочатку начинкою для піци служили томати і розплавлений сир. Ці продукти були найбільш доступні в 16 столітті в Неаполі, і подібні страви довгий час виручали простий італійський народ. Тепер же таким блюдом навряд чи когось здивуєш, тому кількість можливих наборів інгредієнтів збільшується з кожним днем. Це можуть бути коктейлі з морепродуктів, м’яса і ковбасних виробів, всіх видів овочів, грибів та фруктів.
Піцу в домашніх умовах також часто змащують соусом, або ж сумішшю кетчупу з майонезом. Крім традиційної рум’яної скоринки з запеченого сиру, страву прикрашають зеленню і оливками. Подавати до столу піцу потрібно теплою або гарячою. Найкраще презентувати її цілою, зробивши надрізи для кожного порційного шматка.