Печериці у сметані

Печериці, тушковані в сметані в мультиварці

Печериці, тушковані в мультиварці, стають надзвичайно м’якими і ніжними. Легкий сметанний соус тільки посилює переваги цієї страви і надає йому цілісність. Такі гриби можуть легко замінити будь-яке м’ясне або рибне блюдо, при цьому ви отримаєте всі необхідні мікроелементи, вітаміни і величезну порцію білка.
Інгредієнти:

  • 300 г печериць;
  • 1 цибулина;
  • 200 г сметани;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Добре печериці промити під проточною водою і нарізати на четвертинки.
  • Лук очистити, порізати дрібними кубиками, викласти в чашу мультиварки, змащену маслом.
  • До цибулі відправити гриби, сметану та всі необхідні спеції на свій смак.
  • Вміст мультиварки перемішати, закрити кришку і вибрати режим «Гасіння».
  • Гасити печериці 60 хвилин, за 5-10 хвилин до кінця програми засипати в каструлю подрібнену зелень.

Тепер ви знаєте, як готувати печериці у сметані. Приємного апетиту!
Печериці у сметані – це дуже ніжне і смачне частування, в якому міститься багато поживних речовин. Вегетаріанці часто замінюють таким ласощами основне блюдо, а ось м’ясоїди можуть запросто додавати до нього улюблені інгредієнти. Перед тим як приготувати печериці у сметані на власній кухні, потрібно врахувати кілька особливостей:

  • І свіжі, заморожені печериці містять у собі велику кількість вологи. Смажити гриби потрібно до тих пір, поки вона повністю не випарується.
  • Краще всього для ароматних страв використовувати свіжі шампіньйони. Перед тим як посмажити, їх досить ретельно промити і приступати до приготування.
  • Не варто використовувати з печерицями спеції з яскраво вираженим присмаком або ароматом, інакше вони не дозволять відчути смак самих грибів.
  • Сметана для гасіння грибів підійде абсолютно будь-яка. Занадто жирну можна попередньо трохи розбавити водою, а рідку загустити з допомогою борошна.
  • Більш ніжного смаку печериць можна домогтися, обсмаживши їх на вершковому маслі.