Печериці, тушковані в сметані в мультиварці
Печериці, тушковані в мультиварці, стають надзвичайно м’якими і ніжними. Легкий сметанний соус тільки посилює переваги цієї страви і надає йому цілісність. Такі гриби можуть легко замінити будь-яке м’ясне або рибне блюдо, при цьому ви отримаєте всі необхідні мікроелементи, вітаміни і величезну порцію білка.
Інгредієнти:
- 300 г печериць;
- 1 цибулина;
- 200 г сметани;
- Зелень;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Добре печериці промити під проточною водою і нарізати на четвертинки.
- Лук очистити, порізати дрібними кубиками, викласти в чашу мультиварки, змащену маслом.
- До цибулі відправити гриби, сметану та всі необхідні спеції на свій смак.
- Вміст мультиварки перемішати, закрити кришку і вибрати режим «Гасіння».
- Гасити печериці 60 хвилин, за 5-10 хвилин до кінця програми засипати в каструлю подрібнену зелень.
Тепер ви знаєте, як готувати печериці у сметані. Приємного апетиту!
Печериці у сметані – це дуже ніжне і смачне частування, в якому міститься багато поживних речовин. Вегетаріанці часто замінюють таким ласощами основне блюдо, а ось м’ясоїди можуть запросто додавати до нього улюблені інгредієнти. Перед тим як приготувати печериці у сметані на власній кухні, потрібно врахувати кілька особливостей:
- І свіжі, заморожені печериці містять у собі велику кількість вологи. Смажити гриби потрібно до тих пір, поки вона повністю не випарується.
- Краще всього для ароматних страв використовувати свіжі шампіньйони. Перед тим як посмажити, їх досить ретельно промити і приступати до приготування.
- Не варто використовувати з печерицями спеції з яскраво вираженим присмаком або ароматом, інакше вони не дозволять відчути смак самих грибів.
- Сметана для гасіння грибів підійде абсолютно будь-яка. Занадто жирну можна попередньо трохи розбавити водою, а рідку загустити з допомогою борошна.
- Більш ніжного смаку печериць можна домогтися, обсмаживши їх на вершковому маслі.