Печериці у сметані з куркою на сковороді
Таке блюдо відмінно себе проявить в якості заправки для пасти або ж стане прикрасою іншого улюбленого гарніру. Завдяки сметані і оливковій олії шматочки курки та грибів буквально тануть у роті після приготування. Грудки за бажанням можна нарізати кубиками, великими шматочками або використовувати цілком, очистивши від плівок і можливих хрящиків.
Інгредієнти:
- 4 курячі грудки;
- 300 г печериць;
- 2 зубчики часнику;
- 2 ст. л. оливкової олії;
- 3 ст. л. сметани;
- 2 ст. л. борошна;
- 2 ст. л. вершкового масла;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Курячі грудки промити, обсушити і трохи посолити з усіх боків.
- На сковороді розігріти оливкову олію і викласти м’ясо.
- Обсмажити курку з усіх боків приблизно за 5-6 хвилин до легкої золотистої скоринки.
- Перекласти грудки на окрему тарілку, а в сковорідці розтопити вершкове масло.
- Печериці нарізати пластинками і смажити, поки не придбають коричневий відтінок.
- Вміст сковороди посолити і поперчити, додати пропущений через прес часник.
- Продовжувати приготування в тому ж режимі, через 3 хвилини засипати до печерицям борошно.
- Ще через 3 хвилини викласти в загальну сковорідку сметану і все ретельно перемішати.
- Тушкувати страву на середньому вогні 5 хвилин, потім додати курку.
- Обсмажити грудки 2-3 хвилини і зняти сковороду з вогню.