Печериці у сметані

Печериці у сметані з куркою на сковороді

Таке блюдо відмінно себе проявить в якості заправки для пасти або ж стане прикрасою іншого улюбленого гарніру. Завдяки сметані і оливковій олії шматочки курки та грибів буквально тануть у роті після приготування. Грудки за бажанням можна нарізати кубиками, великими шматочками або використовувати цілком, очистивши від плівок і можливих хрящиків.
Інгредієнти:

  • 4 курячі грудки;
  • 300 г печериць;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 3 ст. л. сметани;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 2 ст. л. вершкового масла;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Курячі грудки промити, обсушити і трохи посолити з усіх боків.
  • На сковороді розігріти оливкову олію і викласти м’ясо.
  • Обсмажити курку з усіх боків приблизно за 5-6 хвилин до легкої золотистої скоринки.
  • Перекласти грудки на окрему тарілку, а в сковорідці розтопити вершкове масло.
  • Печериці нарізати пластинками і смажити, поки не придбають коричневий відтінок.
  • Вміст сковороди посолити і поперчити, додати пропущений через прес часник.
  • Продовжувати приготування в тому ж режимі, через 3 хвилини засипати до печерицям борошно.
  • Ще через 3 хвилини викласти в загальну сковорідку сметану і все ретельно перемішати.
  • Тушкувати страву на середньому вогні 5 хвилин, потім додати курку.
  • Обсмажити грудки 2-3 хвилини і зняти сковороду з вогню.