Тісто для піци на кефірі в мультиварці
Тісто виходить пишним, незважаючи на відсутність дріжджів. Воно підійде під будь-яку начинку з морепродуктів, м’яса або овочів. Кефір не обов’язково брати жирний, досить і 2,5%.
Інгредієнти:
- 350г борошна;
- 250мл кефіру;
- 2 яйця;
- 40г вершкового масла;
- 1 щіпка солі;
- 1 щіпка соди.
Спосіб приготування:
- Яйця
розбити в миску, додати сіль і збити; - В
інший посуд вилити кефір; - Погасити
соду оцтом і вилити до кефіру, перемішати; - Яйця
перелити в тарілку з кефіром, перешкодити; - Всипати
борошно невеликими порціями, постійно помішуючи; - Вершкове
масло розтопити і вилити в тісто, перемішати; - Вилити
тісто в каструлю, зверху насипати будь-яку начинку; - Готувати
піцу 40-50 хвилин в режимі «Випічка».
Тепер ви знаєте, як готувати піцу в мультиварці. Приємного апетиту!
Піца в мультиварці – це швидке і смачне частування для
компанії друзів, або ж гарна ідея для сімейного вечері. Прості рецепти
приготування дозволяють заощадити гроші на доставці піци і отримати прекрасний
домашній аналог італійського ласощі. Як спекти тісто і зробити смачну
начинку, знають досвідчені кухарі:
- Чим довше вимішувати тісто, тим воно буде легшим;
- Тісто для піци має бути еластичним і не тугим;
- Піца буде ще смачніше, якщо майонез замінити часниковим
соусом, а кетчуп – томатною пастою і спеціями; - Викладаючи начинку на тісто, потрібно простежити, щоб не
залишилося незаповнених місць; - Якщо не виходить самостійно придумати начинку, можна
скористатися стандартними рецептами піци, які використовують по всьому світу.
Найпопулярніші з них «Маргарита», «Неаполь», «Гавайська» та ін.