Піца в мікрохвильовці

Піца з батона в мікрохвильовій печі з грилем за 5 хвилин

Багатьом піца з батона в мікрохвильовці нагадає звичайні гарячі бутерброди, які служать відмінним перекусу протягом дня. Тим не менше це блюдо готується відразу з цілої хлібини і лише потім нарізати порційними шматочками. Виглядає така піца досить цікаво, втім, вона підходить винятково для домашньої трапези. М’якоть батона можна прибрати, наповнивши середину начинкою, або ж щільно притиснути ложкою, щоб основа для піци в мікрохвильовці була більш товстою, а страва, відповідно, ситним.
Інгредієнти:

  • 1 батон;
  • 100 г вершкового масла;
  • 1/3 ч. л. сушеного часнику;
  • 1 склянка соусу для піци;
  • 200 г копченої ковбаси;
  • 150 г сиру моцарелла;
  • 1 ч. л. прованських трав;
  • Свіжий базилік.

Спосіб приготування:

  • Розрізати батон уздовж на дві частини так, щоб вийшли «човники».
  • М’якоть батона акуратно вирізати.
  • Розтопити вершкове масло, додати до нього прованські трави і часник сушений.
  • Отриманим соусом просочити батон зсередини, ретельно змащуючи всі поверхні.
  • Включити мікрохвильову піч у режим гриля, пропекти батон до рум’яної скоринки (приблизно 5 хвилин).
  • Нарізати тонкими пластинками сир і ковбасу, змастити батон соусом для піци.
  • Викласти всередину батона в один шар ковбасу, потім – сир і повернути піцу в мікрохвильовку.
  • Готувати страву під грилем, поки не розплавиться сир (2-3 хвилини), потім прикрасити піцу свіжим базиліком.