Піца в домашніх умовах

Проста сирна піца в домашніх умовах

Для цієї сирної піци використовують цілих 5 видів різних сирів. Зрозуміло, можна скоротити їх кількість, залежно від доступності продуктів. Також рекомендується додати в начинку будь-яку зелень на вибір (петрушка, базилік, кріп), а замість майонезу використовувати який-небудь цікавий соус.
Інгредієнти:

  • 100 г російського сиру;
  • 30 р сиру пармезан;
  • 30 г сиру моцарелла;
  • 30 г сиру гауда;
  • 30 г адигейського сиру;
  • 7 г сухих дріжджів;
  • 2 склянки борошна;
  • 150 мл води;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 2 солодких перцю;
  • Майонез.

Спосіб приготування:

  • Воду злегка підігріти, розчинити в ній цукор і дріжджі.
  • Через кілька хвилин додати половину борошна і сіль, перемішати.
  • Всипати решту борошна і влити олію.
  • Вимісити тісто до однорідності, накрити рушником і поставити в тепло на 30 хвилин.
  • Тісто розкачати в тонкий пласт і змастити майонезом.
  • Викласти шарами натерті на тертці сири в будь-якій послідовності, крім російського.
  • Нарізати болгарський перець кружечками, розподілити по всій поверхні піци.
  • Засипати перець тертим російським сиром і подрібненою зеленню.
  • Поверх останнього шару зробити тонку сіточку з майонезу.
  • Випікати піцу 30 хвилин при 170 градусах.

Тепер ви знаєте, як готувати піцу в домашніх умовах. Приємного апетиту!
Піца в домашніх умовах готується настільки просто, що, заволодівши кількома рецептами, можна надовго забути про дорогі кафетеріях. Комбінуючи різні варіанти начинки і тесту, ви отримаєте величезну різноманітність смачних страв. Як приготувати піцу в домашніх умовах без будь-яких труднощів, підкажуть майстра справжньої італійської піци:

  • У традиційному рецепті піци майонез і кетчуп не використовуються, але можна змастити ними корж для більш соковитого страви;
  • Якщо піці присутній соус, краще не класти занадто багато помідорів, щоб начинка не вийшла рідкою;
  • Правильно приготоване тісто для піци повинна легко розгортати в тонкий корж. В ідеалі він повинен навіть трохи просвічуватися;
  • Перед тим, як спекти піцу, духовку треба розігріти до максимальної температури, на яку вона здатна. Так тісто не встигне пересохнути;
  • Тісто для піци необхідно вимішувати не менше 7 хвилин.