Смачна тонка піца в домашніх умовах
Справжня тонка італійська піца виходить тільки на оливковій олії і без додавання дріжджів. Начинка в цьому рецепті показана класична, її можна замінити будь-який інший на свій розсуд. Ідеально для піци підійдуть помідори черрі. При бажанні цибулю можна не класти.
Інгредієнти:
- 300 г борошна;
- 125 мл води;
- 150 г сиру;
- 4 ст. л. оливкової олії;
- 500 г помідорів;
- 250 г печериць;
- 300 г шинки;
- 1 цибулина;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- У глибоку миску налити оливкову олію і воду, перешкодити.
- Борошно змішати з сіллю і поступово всипати в миску з водою.
- Тісто добре вимісити і покласти в пакетик, прибрати на півгодини холодильник.
- Нарізати шинку, гриби і помідори тонкими пластинками, цибулю – півкільцями.
- Третю частину тіста розкачати до товщини 1 мм і перекласти на папір для випічки.
- Викласти начинку шарами: шинка, помідори, печериці, цибуля.
- Посипати піцу сиром, натертим на середній тертці.
- Випікати 15 хвилин при 200 градусах в добре розігрітій духовці.