Риба під маринадом

Червона риба смажена під маринадом

Для цього рецепта підійдуть практично всі види риби, але
риба лососевих порід додасть страві більше урочистості і приємних смакових
відтінків. Маринад виходить досить нейтральним, тому страва підійде
практично всім гостям, незалежно від смакових уподобань.
Інгредієнти:

  • 500г філе горбуші;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 1 помідор;
  • 100 г кореня селери;
  • 1 пучок петрушки;
  • ½ Склянки білого вина (сухого);
  • ½ Склянки рослинного масла;
  • 1 стакан рибного бульйону (або води);
  • Гвоздика;
  • Кориця;
  • Сіль, перець.

Як приготувати смажену рибу під маринадом:
1.
Філе промити, поперчити і посолити за смаком, обваляти з
двох сторін у борошні;
2.
Підготовлені шматочки викласти на розігріту сковороду
і обсмажити до готовності;
3.
Натерти на тертці моркву і селеру нарізати цибулю і
помідор дрібними кубиками;
4.
Овочі обсмажити на окремій сковороді у великій кількості
рослинної олії;
5.
Вилити в сковороду рибний бульйон;
6.
Додати прянощі, перемішати і варити маринад 15
хвилин;
7.
Додати біле вино і варити ще 1 хвилину;
8.
Отриманим маринадом залити остиглі шматочки риби;
9.
Залишити блюдо настоюватися в холодильнику на 2-3 години.
Тепер ви знаєте, як готувати рибу під маринадом. Приємного апетиту!
Риба під маринадом – це просте і з дитинства знайоме блюдо.
Щоб розібратися, як приготувати його на вечерю, не потрібно спеціальних кулінарних
навичок. Всі секрети приготування можна дізнатися з рецепту, або ж
скористатися коротким керівництвом:

  • Якщо філе риби було заморожено, то під час готування може
    виділитися зайва вода. Позбутися від неї можна, додатково протушив страва;
  • Додаткового аромату рибі додадуть прованські трави і
    гілочка розмарину;
  • Щоб з риби під маринадом вийшло холодець, після
    охолодження нудно додати в соус желатин;
  • Обсмажувати овочі для маринаду потрібно лише злегка, щоб вони
    не придбали зайву гіркоту;
  • Щоб блюдо вийшло більш легким, скоротіть кількість
    рослинної олії в маринаді.