Червона риба смажена під маринадом
Для цього рецепта підійдуть практично всі види риби, але
риба лососевих порід додасть страві більше урочистості і приємних смакових
відтінків. Маринад виходить досить нейтральним, тому страва підійде
практично всім гостям, незалежно від смакових уподобань.
Інгредієнти:
- 500г філе горбуші;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 1 помідор;
- 100 г кореня селери;
- 1 пучок петрушки;
- ½ Склянки білого вина (сухого);
- ½ Склянки рослинного масла;
- 1 стакан рибного бульйону (або води);
- Гвоздика;
- Кориця;
- Сіль, перець.
Як приготувати смажену рибу під маринадом:
1.
Філе промити, поперчити і посолити за смаком, обваляти з
двох сторін у борошні;
2.
Підготовлені шматочки викласти на розігріту сковороду
і обсмажити до готовності;
3.
Натерти на тертці моркву і селеру нарізати цибулю і
помідор дрібними кубиками;
4.
Овочі обсмажити на окремій сковороді у великій кількості
рослинної олії;
5.
Вилити в сковороду рибний бульйон;
6.
Додати прянощі, перемішати і варити маринад 15
хвилин;
7.
Додати біле вино і варити ще 1 хвилину;
8.
Отриманим маринадом залити остиглі шматочки риби;
9.
Залишити блюдо настоюватися в холодильнику на 2-3 години.
Тепер ви знаєте, як готувати рибу під маринадом. Приємного апетиту!
Риба під маринадом – це просте і з дитинства знайоме блюдо.
Щоб розібратися, як приготувати його на вечерю, не потрібно спеціальних кулінарних
навичок. Всі секрети приготування можна дізнатися з рецепту, або ж
скористатися коротким керівництвом:
- Якщо філе риби було заморожено, то під час готування може
виділитися зайва вода. Позбутися від неї можна, додатково протушив страва; - Додаткового аромату рибі додадуть прованські трави і
гілочка розмарину; - Щоб з риби під маринадом вийшло холодець, після
охолодження нудно додати в соус желатин; - Обсмажувати овочі для маринаду потрібно лише злегка, щоб вони
не придбали зайву гіркоту; - Щоб блюдо вийшло більш легким, скоротіть кількість
рослинної олії в маринаді.