Піца на кефірі

Піца на кефірі – це експрес-варіант всіма улюбленої страви. Можливо, елітні піцерії і не використовують такий рецепт на своїх кухнях, але в домашніх умовах кефірний тісто є одним з найбільш затребуваних. Готується основа для піци за лічені хвилини і не вимагає яких-небудь особливих інгредієнтів. При цьому з нею ідеально поєднуються будь-які начинки, що дозволяє використовувати одне і те ж тісто для абсолютно різних по смаку страв.
Тісто для піци на кефірі виходить пишним і м’яким за рахунок додавання соди. Її попередньо не гасять, а лише дають деякий час на взаємодію з кисломолочним інгредієнтом. Також обов’язковими складовими є борошно, сіль і рослинне масло. За традицією частіше беруть оливкова, але і звичайну соняшникову цілком підійде. Також в тісто при бажанні додають яйця, цукор, майонез або сметану.
Кефірний тісто дуже швидко пропікається, тому його можна легко навіть посмажити на сковороді. Крім того, для приготування ідеально підійде духовка або мультиварка. Начинку на основу кладуть вже в готовому вигляді, попередньо обсмаживши і нарізавши всі необхідні інгредієнти. Для соковитості корж змащують майонезом, кетчупом і різними соусами. Зверху піцу рясно посипають тертим сиром і прикрашають зеленню.

Тісто для піци на кефірі без яєць

Тонке і смачне тісто для піци можна приготувати і без додавання яєць! Це не тільки заощадить фінанси, але і значно знизить калорійність страви. Основа вийде солодкуватою і дуже ніжною, так що краще всього використовувати з нею м’ясну начинку і невелика кількість соусу.
Інгредієнти:

  • ½ Склянки кефіру;
  • 1/3 склянки оливкової олії;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1/3 ч. л. соди;
  • 1 ½ склянки борошна.

Спосіб приготування:

  • До кефіру додати соду, дати йому настоятися 10 хвилин.
  • Додати сіль, оливкова олія і цукор, добре перемішати.
  • Поступово додаючи борошно, замісити еластичне тісто, легко отлипающее від рук.
  • Загорнути тісто у харчову плівку і прибрати в холод на 30 хвилин.

Смачна піца на кефірі в духовці

Кефірний тісто в духовці стає дуже пишним і м’яким, що дуже цінується в справжньої домашньої піци. У цьому рецепті запропонована трохи незвичайна начинка з консервованого тунця і гострого томатного соусу. Проте можна вибрати і будь-яке інше наповнення в залежності від своїх уподобань.
Інгредієнти:

  • 500 мл кефіру:
  • 3 склянки борошна;
  • 1 щіпка цукру;
  • 3 ст. л. майонезу;
  • 1 щіпка солі;
  • 1 ч. л. соди;
  • 2 яйця;
  • 400 р консервованого тунця;
  • 200 г твердого сиру;
  • 150 г гострих оливок;
  • 150 мл томатного соусу;
  • 1 цибулина;
  • 2 помідори;
  • Оцет (для гасіння соди).

Спосіб приготування:

  • У глибоку миску розбити яйця, всипати цукор і сіль, добре збити.
  • В отриману суміш залити кефір і майонез.
  • Соду погасити оцтом і влити в загальну тарілку, все ретельно перемішати.
  • Поступово ввести муку і замісити однорідне тісто нагадувало густу сметану.
  • Деко змастити олією і рівномірно розподілити по ньому тісто, сформувати бортики.
  • Змастити пласт тіста томатним соусом і викласти на нього подрібненого тунця.
  • Цибулю і помідори нарізати півкільцями, висипати поверх риби.
  • Оливки нарізати кружечками і додати в начинку.
  • Натерти на крупній тертці сир і рясно посипати їм піцу.
  • Поставити деко в духовку на 20-25 хвилин, встановивши температуру 180 градусів.

Піца з тесту на кефірі в мультиварці

Піца в мультиварці виходить нічим не гірше, ніж в духовці. При цьому вона вже точно не пригорить, залишиться м’якою і соковитою. Сиру можна покласти в блюдо стільки, скільки захочеться, – чим його більше, тим смачніше піца. Найкраще підійде Гауда або Моцарелла.
Інгредієнти:

  • 3 склянки кефіру;
  • 1 яйце;
  • ½ Ч. л. солі;
  • ½ Ч. л. соди;
  • 2 склянки борошна;
  • 200 г м’ясного фаршу;
  • 2 помідори;
  • 200 г солоних огірків;
  • 1 цибулина;
  • Маслини;
  • Твердий сир;
  • Кетчуп, майонез.

Спосіб приготування:

  • Кефір вилити в глибоку ємність і додати до нього соду.
  • Через 5 хвилин вбити до них яйце, засипати сіль і борошно, замісити рідке тісто
  • Цибулю дрібно нарізати і змішати з фаршем, викласти в чашу мультиварки, змащену рослинним маслом.
  • Смажити фарш в режимі «Випічка» 20 хвилин, зрідка помішуючи лопаткою, потім перекласти на тарілку.
  • Нарізати кружечками помідори, огірки і маслини.
  • У чашу мультиварки вилити тісто, зверху викласти фарш.
  • Поверх фаршу розкласти овочі й маслини, змастити все майонезом і кетчупом.
  • Натерти сир на крупній тертці і посипати страву.
  • Закрити кришку мультиварки і готувати піцу 40 хвилин в тому ж режимі.

Швидка піца на сковороді на кефірі

У піцерії піцу готують буквально за 5 хвилин, а вдома зазвичай доводиться чекати до півгодини! Ця проблема швидко вирішується використанням звичайної сковороди. Тісто на ній прожарюється за лічені хвилини, а начинка використовується вже в готовому вигляді, що не вимагає особливої термообробки. Соус тартар можна замінити будь-яким іншим або ж просто звичайним майонезом.
Інгредієнти:

  • 9 ст. л. борошна;
  • 4 ст. л. майонезу;
  • 2 яйця;
  • 200 мл кефіру;
  • 10 маслин;
  • 100 г ковбаси;
  • 100 г твердого сиру;
  • 1 огірок;
  • 1 ч. л. рослинного масла;
  • Соус тартар;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Огірок, маслини і ковбасу нарізати будь-яким зручним способом і змішати з соусом тартар.
  • У мисочці для тіста змішати борошно, яйця, майонез, кефір і трохи солі.
  • Розмішати все до однорідності і вилити на розігріту сковороду.
  • Зверху рівномірно розкласти начинку і посипати тертим сиром.
  • Смажити піцу на середньому вогні 10-15 хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати піцу на кефірі. Приємного апетиту!
Піца на кефірі готується набагато простіше всіх інших різновидів цієї страви. При дотриманні всіх пропорцій і рекомендацій, зазначених у рецептах, тісто вийде дуже ніжним і еластичним. Наступні рекомендації, як приготувати піцу на кефірі, допоможуть зробити так, щоб основа і начинка виправдали всі очікування кулінара:

  • Щоб краї піци не пригорали під час приготування в духовці, їх потрібно додатково змастити оливковою олією;
  • Кефірний тісто потрібно не просто розмішувати, а злегка збивати, щоб в ньому не залишилося грудочок;
  • Соду для кефіру тесту не обов’язково гасити оцтом, з цим впорається і сам кефір;
  • Після додавання соди кефір краще залишити на 5-10 хвилин для реакції;
  • Під час приготування тіста для піци на кефірі важливо не додати занадто багато борошна. Воно має бути м’яким і еластичним або ж зовсім рідким, як жирна сметана;
  • Тісто для піци краще не розкачувати качалкою, а просто розтягнути і розім’яти руками;
  • Кефір при бажанні можна замінювати кислою сметаною;
  • Перед тим як спекти піцу, дайте тісту трохи відпочити (хоча б 10-15 хвилин).